keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Lähtölaskenta

Maanantaina 24.2.2014 Jani astui Hyrian järjestämälle yrittäjäkurssille Lahdessa. Kolme päivää myöhemmin Maiju aloitti saman kurssin. Kurssin pituus oli viisi viikkoa, ma-pe, 8:30-15. Opiskelimme innostavan ohjaajan parissa yritystoiminnan perusteita, tuotteistamista, myyntiä, markkinointia, sekä yrityksen perustamiseen liittyviä asioita. Kaikki odotukset ylittyivät moninkertaisesti niin sisällön, ihmisten kuin lopputuloksenkin puolesta.

Maiju muhitteli Muutila-ajatustaan alusta saakka, kun Jani taas tuli kurssille ravintolaidean kanssa. Ravintola teki pian konkurssin. Seuraava idea oli hyvinvointikeskus, joka päätyi myös konkurssiin muutamien laskelmien jälkeen. Koska juttu luisti hyvin alusta saakka, alkoi Maiju pian heitellä vitsillä ilmoille, että Jani voisi liittyä samaan veneeseen. Muutaman päivän pohdiskelun jälkeen blendattiin Janin aiemmat liikeideat (ravintola + hyvinvointikeskus) ja lopputulos vastasi Maijun liikeideaa, smoothiebar.

Näin viaton vitsi alkoikin tuntua potentiaaliselta vaihtoehdolta ja kun löimme (viisaat) päämme yhteen, Muutila sai ennennäkemättömät ideat ja liiketoimintasuunnitelma alkoi saada uutta sisältöä ennätysvauhtia. Yhtä köyttä ehdimme vetää kurssin kaksi viimeistä viikkoa ja nyt kun kurssi on päättynyt, projekti alkaa muodostua ideasta käytäntöön. Ensimmäisenä askeleena on julkaista tämä blogi. Seuraava askel on mennä uusyrityskeskukseen ideamme kanssa. Aika on varattu ensi viikolle.

Miksi sitten haluamme jakaa kaiken tämän teille? Syitä on monia. Ensinnäkin, tässä tilanteessa olisi mielenkiintoista lukea jonkun toisen yrittäjäksi aikovan ajatuksia. Suodaan se jollekin. Toiseksi, on mukava lukea jälkikäteen että mitä tässä vaiheessa on päässä liikkunut. "Jos oltais silloin tiedetty..." :D Kolmanneksi, tässä on loistava kasvun mahdollisuus kummallakin ihmisenä, yhdessä ja erikseen. Mitä jos koko homma kusee alta aikayksikön? Noh, ainakin olemme saaneet yhden mahtavan kokemuksen ja loistavan ystävyyden.

Luvassa rehellistä avautumista tekstien, kuvien ja videoiden muodossa parhaista onnistumisista sekä syvimmistä hajoamisista matkalla yrittäjyyteen, olkaa hyvät! Ideat, ajatukset sekä kaikenlainen palaute ovat tervetulleita.

Kurssivierailulla uusyrityskeskuksessa

3 kommenttia:

  1. Hyvä te! Mie oon kyllä niin hengessä mukana! :) <3

    VastaaPoista
  2. Kiitti Jenny, mielenkiintoinen matka alkakoon... :)

    VastaaPoista
  3. EIKÄ!! :D Tai siis KYLLÄ!!
    Mä niin ihailen (hullun)rohkeita heittäytyjiä, joita te ilmeisestikin olette. Te tulette menestymään (ja vaikka ei muuten niin ainakin minun silmissäni!) Nimim. Tiina yrittäjäkurssilta -13

    VastaaPoista